Programele HD nu au semnal

In decursul anilor tot am fost intrebati : ” De ce cand ploua programele hd dispar primele? ” sau ” Programele normale functioneaza cele hd nu au semnal”

Programele HD nu au semnal

Programele HD nu au semnal.De ce?

Programele HD nu au semnal

Programele HD nu au semnal

Din exemplul pe care vi-l prezint cel mai imprortant parametru il reprezinta LM c/n, dB.Acest parametru reprezinta rezerva de semnal pentru conditii nefavorabile : ploaie,vant,ninsoare sau alti factori care optureaza receptia.

Dupa cum se poate observa ambele frecvente sunt ale aceluiasi provider si in banda de sus ( high ).La prima frecventa desi am calitate mai mare 16,1 dB rezerva de semnal este de 8 dB.Rezerva buna tinand cont ca recomandabil este minim 4dB.

La adoua frecventa desi calitatea este mai mica 13,6dB rezerva de semnal este mult mai mare 11,2,deoarece frecventele care sunt modulate DVB-S QPSK se receptioneaza deja de la 3 dB,comparativ cu frecventele DVB-S2 8PSK care au nevoie de minim 7,7-8 dB.

In concluzie raspunsul la intrebarile noastre „De ce cand ploua programele hd dispar primele? ” sau ” Programele normale functioneaza cele hd nu au semnal”  este urmatorul :

Programele HD au rezerva de semnal mica fata de programele SD !!

Conteaza cum sunt modulate frecventele : QPSK sau 8PSK

Cum putem rezolva problema?

Depinde foarte mult de natura problemei pentru care nu se receptioneaza programele hd satelit :

  • Daca problema este temporara

Se poate intampla sa dispara semnalul desi afara nu ploua sau bate vantul.Da este posibil sa se intample acest lucru in momentul in care,spre exemplu,ploua foarte tare in zona emisiei si semnalul este puternic atenuat.Acest fenomen se manifesta prin aparitia si dispartitia semnalului satelit.Nu prea exista posibilitati de rezolvare.Trebuie asteptat ca semnalul sa isi revina singur.Mai este posibil ca semnalul sa dispara complet dupa care sa reapara.Exista posibilitate ca si la emisie cat si la receptie ( la dumneavoastra ) sa ploua ,iar atunci semnalul este atenuat in ambele parti.

  • Daca problema este permanenta

In aceasta situatie lucrurile se schimba.Antena satelit poate fi dereglata.Desi receptionati programe, foarte multe nu au semnal.Antena satelit nu mai este pe pozitie si trebuie reglata pentru remedierea problemei.

Daca providerul DTH a modificat frecventele.Pana acum ati receptionat semnal,dar au disparut parte din programe.Ca sa rezolvati problema trebuiesc rescanate programele.Daca detineti un decodor oficial,reventi la setarile fabricantului dupa care acesta ve actualiza lista de programe.

A venit primavara si nu mai receptionati semnal.In perioada de iarna nu au existat frunze in copaci,dar odata cu venirea primaverii frunzele copacilor reprezinta un obstacol.Ca sa rezolvati problema antena satelit trebuie mutata sau relocata.

O alta situatie poate fi : in directia antenei ati avut un copacel care intre timp a crescut sau in imediata dumneavoastra apropiere s-a construit o cladire.Ca sa rezolvati problema antena satelit trebuie mutata sau relocata .

Se poate intampla ca inca din momentul montarii antenei satelit semnalul sa fie mic.Problema se poate rezolva inlocuind antena satelit cu alta antena cu diametrul mai mare.

De obicei furnizorii DTH monteaza antene cu diametrul mic ( 45-80cm ) care nu au rezerva de semnal suficient de buna.Aceste antene se pot inlocui cu altele mai mari care sa aiba semnal mult mai bun cu rezerva de semnal suficienta indiferet de vreme.

Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie cu indrumari,sfaturi,pareri,tot ce aveti nevoie.Deasemenea va putem oferi o mana de ajutor.Apelati cu incredere si va veti convinge 0768254880.