Antena offest cu motor este folosita pentru receptia mai multor sateliti,de obicei pentru programe gratuite,cu un semnal identic.Este confectionata fie din otel,aluminiu, fie din fibra de stica cu insertie de aluminiu,pentru reflexie.Dimensiunea maxima care se poate monta pe un motor H-H este de 140cm.Recomandabil intre 100-120cm.

Vom vedea din ce este compusa o antena offset cu motor.

Din ce este compusa o antena cu motor

1.Antena primara

Confectionata din otel sau aluminiu ,cum am zis si mai devreme,cu dimensiunea maxima de 140 cm si forma rotunda sau eliptica.Are rol sa reflecte semnalul satelit si sa il focalizeze cat mai bine in lnb.

2.LNB -ul antenei cu motor

Poate fi orice tip de lnb pentru antena offset cu una ,doua ,patru iesiri,universale sau pe benzi,depinde foarte mult de sistemul pe care il doriti.Va puteti orienta din articolul  ( TIPURI DE LNB ANTENE OFFSET )

3.Motorul H-H

Are rol sa directioneze antena in pozitia dorita.Se misca numai in plan orizontal,NU si vertical.Nu are nevoie de alimentare separata sau pozitioner ca in cazul antenei parabolice, alimentarea lui fiind data tot prin cablul coaxial de receptorul de satelit.

4.Cablurile de legatura

Unul dintre ele este intre lnb si motorul H-H in intrarea LNB,iar cel de al doilea cablu intre motor si decodorul de satelit.Prin acest cablu din urma,circula atat semnalul de satelit cat si 13V pentru polaritate verticala sau 18V pentru polaritate orizontala.Separarea semnalului de tensiune se face in motor.

Instalarea antenei offset cu motor

Prima etapa montarea suportului de prindere

Se poate monta la fel de bine atat pe un perete cat si pe un suport confectionat sau cumparat.Trebuie tinut cont de campul vizual care trebuie sa fie liber si sa aiba o deschidere de pana la 160 de grade ( aceasta descidere este maxima ).Este poate cea mai importanta etapa din tot procesul de montare deoarece suportul trebuie montat cu polobocul.Trebuie montat perfect atat ca liniaritate ca si ca inclinatie.Dupa ce am fixat suportul putem trece la urmatoarea etapa

A doua etapa construirea antenei

In cazul in care ati achizitionat un kit nou de antena componentele sunt separate.Va trebui sa le asamblati dumneavostra.Daca nu ati mai facut acest lucru este bine sa consultati fisa tehnica din kit.Ordinea in care sunt montate componetele ar fi urmatoare : se prinde bratul lnb-ului pe suportul metalic al antenei,urmeaza partea de elevatie cu suruburile aferente.Montam si lnb-ul dupa care tot ansamblul se conecteaza cu antena.

A treia etapa montarea motorului H-H

Pe antena care este completa se aseaza motorul,se aliniaza antena cu motorul si se strang suruburile.Apoi se cupleaza cablul intre lnb si motor.Tot ansamblul il asezam pe suportul deja montat.

A patra etapa pozitionarea antenei offset cu motor pe curba polara

Aici treburile incep sa fie interesante.In prima instanta aliniem antena cu motorul si suportul de prindere astfel incat toate sa fie aliniate.Apoi cu busola gasim sudul georafic al Romaniei.Am uitat va trebuie o busola!!

Fixam antena in directia sudului geografic duca care rotim antena stanga dreapta.Incepem sa inclinam antena dreapta – stanga.Daca reusim sa receptionam cativa sateliti suntem pe drumul cel bun!!!Continuam aceeasi operatiune plecand intotdeauna din punctul initial pana cand obtinem curba polara mult dorita.

La sfarsit strangem toate suruburile cat mai bine posibil astfel incat antena cu motor sa ramana foarte stabila fara oscilatii.Acum avand antena parabolica montata trecem la ultima parte.

A patra etapa conectarea cablului pentru receptorul satelit

Dupa ce am mufat si ancorat cablul coaxial il vom conecta in receptorul de satelit in „LNB IN” nu in alta parte.Setarile in receptorul de satelit sunt diferite de la model la altul.De aceea va recomand  sa cititi  (SETARE MOTOR PE  ENIGMA2 )  sau (SETARE MOTOR PE  RECEPTOARE )        

Astfel ati reusita sa va montati singuri o antena satelit cu reglare automata.

Acum ,daca articolul v-a ajutat sa va instalati singuri antena cu motor,ma simt onorat si va felicit!!

Considerati ca ati incercat, dar nu ati reusit

Va stam la dispozitie cu indrumari,sfaturi,pareri,tot ce aveti nevoie.Deasemenea va putem oferi o mana de ajutor.Apelati cu incredere si va veti convinge.Instalare antena offset cu motor 0768254880.

Daca am reusit sa va captam atentia va comunicam totusi si lista noastra de preturi in cazul in care sunteti interesati.

Lista preturi manopera

Lista preturi manopera

Pret instalare antena cu motor – 160 Lei 
Pret instalare antena cu motor si doua receptoare – 190 Lei
 *  Pretul este orientativ si variaza functie de localizarea dumneavoastra,complexitatea lucrarii,materiale folosite. 
*  Pretul nu include materialele folosite fiind numai pretul manoperei

In ce zona instalam antena cu motor

Instalam antena cu motor in Bucuresti,Giurgiu,Ilfov,Ialomita,Dambovita si nu numai.Deasemenea ne deplasam si in tara daca situatia impune.Pentru mai multe amanunte vedeti (ZONE DE ACOPERIRE ) 

VA MULTUMIM !