Reglaj antena satelit cu mai multe lnb-uri

Acest tip de configuratie satelit se foloseste in momentul in care dorim va receptionam mai multe programe de televiziune prin satelit,mai mult decat un satelit.Se foloseste atat pentru posturi tv romanesti gratis, cat si pentru posturi tv straine gratis.

Unul sau mai multe Lnb-uri se pot monta atat pe o antena satelit offset,cat si pe o antena satelit paraboloca.

La antena offset,functie de marime acesteia se pot monta unul,doua,pana la maxim patru lnb-uri,pentru a avea o receptie accepatabila.

La antenele parabolice deasemenea se pot monta chiar si mai mult de patru lnb-uri,dar trebuie tinut cont de anumiti factori.

La antene satelit offset

Pentru antenele cu dimensiuni mai mici de 90 cm,lnb-urile se vor monta pentru sateliti situati la o distanta de 3 ° intre ei,cu lnb-uri inguste.Cand distanta intre sateliti este mai mare de 3 ° se pot monta lnb-uri normale.

Pentru antenele cu dimensiuni mai mari de 100 cm,lnb-urile se pot monta,chiar daca distanta este de 3 ° intre sateliti unul langa altul

La antene satelit parabolice

Cu cat dimensiunea antenei de satelit este mai mare cu atat distanta intre lnb-uri va fi mai mare.

Pozitionerea lnb-urilor

Indiferent ce modelul antenei satelit,offset sau parabolica,intotdeauna lnb-urile se monteaza in exact invers fata de pozitionarea lor deasupra Ecuatorului.De exemplu satelitul Astra 19E este central si dorim sa montam suplimetar satelitul HotBird 13E.Pe curba polara HotBird 13E este situat in partea dreapta fata de Astra 19E,in schimb montarea va fi facuta in partea stanga.

Cum stim ca antena satelit cu mai multe lnb-uri este dereglata ?

Pe ecranul televizorului vor aparea diverse mesaje cum ar fi: lipsa semnal,semnal slab sau lipsa semnal daca meniul receptorului este in romana.

Daca meniul este in engleza vor aparea: no signal,no or bad signal,weak signal, Tune fail,toate insemnand lipsa semnalului.

Daca pe ecranul televizorului apare masajul:  lipsa semnal

In primul rand verificam conexiune intre receptorul satelit si televizor

Se poate ca mesajul : fara semnal sau no signal,sa apara in momentul in care sursa televizorului sa nu fie cea corecta.Spre exemplu in loc sa fie HDMI 1 este HDMI 2,sau altceva.Daca sursa semnalului este cea corecta,verificati cablul de legatura intre receptorul satelit si televizor:poate cablul este scos din slotul HDMI sau pus in alt slot.

Daca pana aici tot este corect trecem la urmatoarea verificare.

1

Verificam legatura intre receptorul de satelit si antena

Verificam in primul rand,in partea din spate a receptorului satelit, cablul coaxial care coboara de la antena satelit sa nu fie intrerupt,scos din receptor,cablul coaxial sa nu fie iesit din mufa tv.Daca pana aici totul este in regula mergem mai departe si verificam indicatoarele nivel si calitate.

Daca la nivel apare o anumita valoare,iar la calitate 0%,vom merge la pasul urmator.

2

Decuplarea cablului coaxial din receptorul satelit

Cu indicatoarele nivel si calitate afisate pe ecranul televizorului,vom desfileta cablul tv din spatele receptorului satelit.Dupa desfiletare vom observa daca la indicatorul nivel se modifica ceva.Daca valoarea indicata NU SE MODIFICA,atunci inseamna ca,ori nu exista legatura intre receptorul satelit si antena,probabil cablul coaxial este intrerup,ori lnb-ul este defect si trebuie inlocuit.Daca valoarea indicata SE MODIFICA,atunci inseamna ca antena satelit este dereglata.

3

Observam daca antena si-a modificat pozitia

Presupunem ca totul a fost in regula pana acum,vom merge sa verificam traseul de cablu pana la antena satelit daca este intrerupt sau nu.Daca nu este intrerupt verificam mufa tv de legatura la lnb.Daca mufa sau mufele tv sunt stranse corect, observam pozitia antenei.Se pot vedea suruburile daca sunt fixate sau nu,daca antena se poate roti stanga-dreapta sau sus-jos cu usurinta.Daca pana aici nu ati descoperit nici o problema vom trece la reglarea antene satelit.

4
Reglaj antena satelit cu mai multe lnb-uri

Daca pe ecranul televizorului apar macroblocuri

Imaginea se intrerupe,apar macroblocuri.Reglaj antena cu mai multe Lnb-uri
Imagine cu intreruperi

Apare alternativ semnal slab sau lipsa semnal

Acest mesaj apare atunci cand antena satelit nu mai este pe pozitia corecta, fiind deplasata cu maxim 0,5 – 1 grade.Daca deplasarea este mai mare,atunci abaterea este mai mare de un grad.Pentru a remedia problema,vom repeta procedura de la punctele anteriore,unde apare ” lipsa semnal „

Daca nu va functioneaza unul din sateliti

Un satelit nu functioneaza

Sa presupunem ca aveti montat un sistem tv cu doi sateliti,dintre care unul functioneaza perfect celalalt nu are semnal.Exista trei posibilita si anume: fie lnb-ul corespunzator satelitului respectiv este defect,fie lnb-ul nu mai este pe pozitia corecta,fie portul comutatorului Diseq este defect.

Reglati-va singuri antena satelit cu mai multe lnb-uri

Pentru reglarea, service-ul  antenei de satelit cu mai multe lnb-uri aveti nevoie de urmatoarele lucruri:

  • Chei fixe sau clichet de 10,12,13,14,17,19mm sau alte dimensiuni functie de diametrul antenei
  • O surubelnita cap cruce si o surubelnita dreapta
  • Un cablu coaxial de test cu mufe F la capete
  • Un comutator Diseq de rezerva

Indentificati satelitul dereglat

Daca aveti unul,sau mai multi sateliti dereglati,in primul rand inlocuiti comutatorul diseq,ca nu cumva acesta sa genereze probleme.Daca acesta este in regula,verificati decat satelitul sau satelitii cu probleme.

Ce se recomanda?

Ideal ar fi sa puteti iesi afara cu receptorul de satelit si un monitor,televizor cat mai aproape de antena.Daca acest lucru este posibil selectati din receptor un program necodat ( FTA ) si incepeti sa slabiti putin suruburile de prindere din spate ale antenei,dupa care incepeti sa miscati putin stanga-dreapa si sus-jos.Daca ati receptionat semnalul incepeti sa strangeti usor suruburile de prindere ale antenei,incepand cu suruburile din spate si terminand cu cele pentru elevatie,fara ai modifica insa pozitia.Verificarea reglajului se face cu suruburile stranse : se incearca miscarea antenei stanga – dreapta , sus – jos apasand marginile ei , in limita elasticitatii fara a o deforma in vreun fel.Deformarea mecanica ii strica ungiul focar,implicit performantele.Acum antena este reglata corect.

Ce alternative avem?

Daca nu aveti posibilitatea de iesi afara cu un receptor si un televizor,atunci puteti achizitiona din comert un Sat Finder ( ramane la latitudinea dumnevoastra daca doriti sa il achizitionati sau nu ) cu care sa puteti regla antena satelit.Acest aparat de masura se conecteaza pe cablul de legatura dintre receptorul satelit si antena,cu receptorul pornit.Aparatul are atat ac indicator cat si emite un sunet, functie de puterea semnalului acesta varieaza.Daca observam ca prin apasate creste semnalul repetam procedurile pana cand vom obtine maximul de semnal.Acum antena este reglata corect.

Reglaj Antena Satelit cu mai multe lnb-uri 0768.254.880

Considerati ca situatia va depaseste si aveti nevoie de ajutor ? Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numarul de telefon afisat pe site,prin email sau puteti lasa un comment.Va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil !Reglaj service antena satelit cu mai multe lnb-uri

Lista preturi manopera

Pret reglaj antena cu doua lnb-uri – 120 Lei
Pret reglaj antena cu trei lnb-uri – 140 Lei
Pret reglaj antena cu patru lnb-uri – 160 Lei
Pentru judetul ILFOV – deplasare 50 Ron
Pentru judetul GIURGIU – deplasare 70 Ron

*  Pretul este orientativ si variaza functie de localizarea dumneavoastra,complexitatea lucrarii,materiale folosite. 
*  Pretul nu include materialele folosite fiind numai pretul manoperei