Ce trebuie sa stim inainte sa montam o antena satelit maritima ?

Acest model de antena este in continua miscare cu o intarziere extrem de mica datorita echipamentelor de pozitonare profesionale care sunt capabile in timpul miscarii sa pozitioneze antena foarte precis.Cele mai performante antene maritime folosesc miscarea pe trei axe, dar exista si variante cu doua axe si reglaj automat al lnb-ului.Sunt destinate pentru platforme maritime,barci,yaht-uri,vase comeriale,vase de cruaziera.

  1. Antenele pe doua axe modifica azimut si elevatie,iar inclinatie lnb-ului ramane fixa.De aceea functie de satelitul dorit,la fel ca si la antenele fixe skew-ul ( inclinatia lnb ) trebuie ajustat dupa pazitia satelitului.
  2. La antenele pe trei axe pa langa azimut si elevatie aceste isi fac automat skew-ul.

Ce pozitie sa alegem

Alegeti o locatie ridicata si nivelata, fara obstacole.

Montati cupola deasupra oricarei antene radar.Luati in calcul,in momentul montarii, ca semnalul satelit sa nu fie opturat datorita unei barci care trece pe langa,a unei caldiri de pe tarm,poduri sau suprastructuri de la propria nava.

Apoi utilizati sablonul din kit-ul de instalare pentru a marca locul gaurilor de montaj,iar apoi a gauri în locurile corespunzatoare.

Strangeti antena în pozitie dorita, etansand gaurile pentru a preveni patrunderea apei.

Ce satelit este indicat

Intru-cat nu toti satelitii au aceesi putere si acoperire,iar dimensiunile antenelor in general avriaza inte 45-90cm ( cele de 100cm sunt rare ),va trebui sa ne orientamin alegerea providerului de servicii functie de acest lucru.Pentru providerii autohtoni indicati ar fi satelitii Astra 5B-31.5°E unde emite Orange tv,Hellas Sat 3/4-39.0°E unde emite Telekom,Intelsat 10-02/Thor 5/6/7-0.8°W pentru pachetul Focussat,care au putere mare de emisie si acoperire foarte buna.La ceilalti provideri nu este exclus montajul,insa datoritadimensiunii antenei s-ar putea sa existe perturbatii ale semnalului.

 

Ce elemente compun antena fluviala ?