Instalare montaj antena Telekom

IMPORTANT INAINE DE A OPTA PENTRU TELEKOM TV SATELIT

Inainte de a alege un sistem satelit Telekom TV ar trebui sa stiti ce vizibilitate aveti fata de satelitul Hellas Sat 3/4 aflat la 39° East.Pozitia de 39° este fata de meridianul 0° si nu sudul geographic al Romaniei.Cea mai simpla metoda de a stii acest lucru este sa aflati unde este estul,sudul si estul., intru-cat satelitul Hellas Sat este in directia sud-est.Veti avea orientare catre satelit daca soarele este vizibil vara in jurul orei 10 dimineata

              O alta metoda de verificare a vizibilitatii este busola: busola se orienteaza spre sud ( va indica sudul geografic) ,de preferinta sa stea pe pamant fara sa aiba in jur obiecte metalice , se va lasa aproximativ 10 minute ca sa indice sudul corect, dupa care veti urmari ca intre 130°- 150 ° sa fie camp deschis ( sa nu existe pomi,cladiri,obiecte mari care ar putea optura semnalul) altfel instalarea va fi greoaie sau chiar imposibila.

              Daca aceste conditii nu sunt indeplinite ar fi bine sa va ganditi de doua ori inainte de achizitionarea sistemului sau sa apelati la serviciile noastre .

Instalare montaj antena Telekom

Lista de programe Telekom este urmatoarea:

Pachetul de programe extra M -unde aveti aproximativ 76 programe dintre care 7 HD

Pretul acestui pachet este de 8 euro/luna cu TVA inclus,iar perioda contractuala minama este de 2 ani ,dupa care se prelungeste automat cu conditia sa nu inceteze din alte motive.

Pachetul de programe extra L -unde aveti aproximativ 100 programe dintre care 16 HD

Pretul acestui pachet este de 11 euro/luna cu TVA inclus,iar perioda contractuala minama este de 2 ani ,dupa care se prelungeste automat cu conditia sa nu inceteze din alte motive.

Extra optiunea Viasat – cuprinde 3 programe: Viasat History Viasat Explore, Viasat Nature

Pretul acestei exta optiuni este de 0.4 euro/luna si se poate dezactiva după o perioada de minim 3 luni de la activare si este disponibila pentru abonatii pachetului M.

Extra optiunea Hungarian – cuprinde 9 programe: M1,M2, RTL Klub, Film +, Duna, Cool TV, RTL2, TV Story, Erdely TV

Pretul acestei exta optiuni este de 1.2 euro/luna si se poate dezactiva după o perioada de minim 3 luni de la activare si deasemenea 6 luni gratuite in cazul unui abonament nou sau reinnoit.

Extra optiunea Midnight – cuprinde 8 programe: Private TV, CentoxCento, Playboy, Pink’O, Brazzers, Hustler, TV Penthouse HD, Super OneTV

Pretul acestei exta optiuni este de 2.4 euro/luna si se poate dezactiva după o perioada de minim 3 luni de la activare, iar progaramele Penthouse HD, Brazzers, Playboy TV, Dorcel TV si Hustler TV emit dupa ora 12 noaptea pana la 6 dimineta,singurul transmis non-stop fiind Super OneTV

Extra optiunea Maxpak – cuprinde 6 programe: HBO HD, HBO2, HBO 3 ,HBO, Cinemax, Cinemax 2

Pretul acestei exta optiuni este de 4 euro/luna si se poate dezactiva după o perioada de minim 3 luni de la activare, iar progaramele Penthouse HD, Brazzers, Playboy TV, Dorcel TV si Hustler TV emit dupa ora 12 noaptea pana la 6 dimineta,singurul transmis non-stop fiind Super OneTV

Pret instalare standard( cu un singur receptor)  –  80 RON

Pret instalare cu 2 receptoare                             –  100 RON

Pret instalare cu mai multe receptoare               –  130 RON

*  Pretul este orintativ si variaza functie de localizarea dumneavoastra,dimensiunea antenei de satelit,comlexitatea lucrarii,materiale folosite

Instalare montaj antena Telekom

Frecvente de emisie Telekom

Satelitul unde emite Telekom Romania se numeste Hellas Sat 3/4 aflat la 39° est,sistemul de criptaj este NDS sau Videoguard,caid 092F si 0952,unele programe fiind simulcrypt cu Bulsatcom,caid 4AEE.

Frecventele Telekom Tv sunt urmatoarele:

  1.  Frecventa 12175 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S
  2.  Frecventa 12290 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S
  3.  Frecventa 12329 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S2
  4.  Frecventa 12368 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S2
  5.  Frecventa 12406 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S
  6.  Frecventa 12524 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S
  7.  Frecventa 12565 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S
  8.  Frecventa 12647 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S
  9.  Frecventa 12688 – polaritate V – SR 30000 – modulatie DVB-S

OBSERVATIE:

Frecventele cu modulatie DVB-S2 nu se poate receptiona decat cu receptoarele care au tuner DVB-S2 incorporat,respectiv receptoare HD sau 4K.

Dupa cum se poate observa toate frecventele telekom sunt in banda VH ( vertical high),adica banda de sus polarizare verticala ( 13 V ). Teoretic modul de realizare al unui sistem de televiziune prin satelit Telekom Dolce este usor de realizat ,chiar si in locatii cu cablare structurala,putandu-se monta un numar mare de receptoare deoarece sistemul parmite cascadarea( legarea unul dupa altul) receptoarelor ,chiar si cu splitere,dar trebuie tinut cont de semnalul de comutare banda de 22 Khz care va bloca parte din programe.

Dc Block satelit

       De aceea pot aparea diferite disfunctionalitati ale sistemului prin metoda cascadabila deoarece LNB-ul ar trebui alimentat dintr-un singur receptor,iar celelalte sa aiba tensiunea de alimentare blocata cu un DC BLOCK.Cea mai ieftina varianta de rezolvare a problemei ar fi schimbarea lnb-ului universal cu un lnb quattro,unde vom folosi iesirea VH sau putem folosi lnb-ul universal din care una din iesirile de lnb va intra intr-un multiswich pe intrarea VH.

Lnb quattro VH-VL-HH-HL

    

      Cea mai corecta si normala conectare a mai multor receptoare de satelit, este ca fiecare receptor de satelit sa fie conectat cu cablu separat din LNB.Semnalul in general este stabil la schimbari climatice(ploi,vant,ninsoare) datorita semnalului puternic de emisie si a benzii alocate frecventelor.