Antena offest fixa este folosita pentru receptia unuia sau a mai multor sateliti,de obicei pentru programe gratuite.Este confectionata fie din otel,aluminiu, fie din fibra de stica cu insertie de aluminiu,pentru reflexie.Dimensiunea antenei offset poate varia intre 40cm pana la 280-300cm.

Vom vedea din ce este compusa o antena offset fixa.

Din ce este compusa o antena offset

1.Antena primara

Confectionata din otel sau aluminiu ,cum am zis si mai devreme,cu forma rotunda sau eliptica.Are rol sa reflecte semnalul satelit si sa il focalizeze cat mai bine in lnb.

2.LNB -ul antenei offset fixa

Poate fi orice tip de lnb pentru antena offset cu una ,doua ,patru iesiri,universale sau pe benzi,depinde foarte mult de sistemul pe care il doriti.Va puteti orienta din articolul  ( TIPURI DE LNB ANTENE OFFSET )

3.Montura antenei

Si ea la randul ei compusa din trei componente.Bratul de prindere a lnb-ului.Partea fixa de prindere pe antena si bratul de prindere al lnb-ului.Partea metalica pentru azimut si elevatie care este mobila.

4.Cablurile de legatura

Cablul coaxial de legatura intre lnb sau lnb-uri  si decodorul de satelit.Prin acest cablu circula atat semnalul de satelit cat si 13V pentru polaritate verticala sau 18V pentru polaritate orizontala.

Cum se instaleaza antena offset fixa

Prima etapa montarea suportului de prindere

Este poate cea mai importanta etapa din tot procesul de montare deoarece suportul trebuie montat cu polobocul.Trebuie montat perfect atat ca liniaritate ca si ca inclinatie.Se poate monta la fel de bine atat pe un perete cat si pe un suport confectionat sau cumparat.Trebuie tinut cont de campul vizual care trebuie sa fie liber in directia satelitului sau satelitilor doriti.Dupa ce am fixat suportul putem trece la urmatoarea etapa

A doua etapa construirea antenei

In cazul in care ati achizitionat un kit nou de antena componentele sunt separate.Va trebui sa le asamblati dumneavostra.Daca nu ati mai facut acest lucru este bine sa consultati fisa tehnica din kit.Ordinea in care sunt montate componetele ar fi urmatoare : se prinde bratul lnb-ului pe suportul metalic al antenei,urmeaza partea de elevatie cu suruburile aferente.Montam si lnb-ul dupa care tot ansamblul se conecteaza cu antena.

A treia etapa reglarea antenei offset 

Aici treburile incep sa fie interesante.Ne vom ajuat de o busola pentru a gasi sudul georafic al Romaniei.Am uitat, va trebuie o busola!!

Dupa ce am identificat sudul geografic  vom orienta antena satelit offset in directia satelitului pe care dorim sa il receptionam.Incepem sa inclinam antena dreapta – stanga.Daca reusim sa receptionam satelitul dorit suntem pe drumul cel bun!!!Vom incepe sa strangem treptat suruburile de azimut prima data,dupa care cele de elvatie.

Vom strange toate suruburile cat mai bine posibil astfel incat antena offset  sa ramana foarte stabila fara oscilatii.Acum avand antena reglata trecem la ultima parte.

A patra etapa conectarea cablului pentru receptorul satelit

Dupa ce am mufat si ancorat cablul coaxial il vom conecta in receptorul de satelit in „LNB IN” nu in alta parte.Setarile in receptorul de satelit sunt diferite de la model la altul.     

Astfel ati reusita sa va montati singuri o antena satelit fixa.

Acum ,daca articolul v-a ajutat sa va instalati singuri antena offset,ma simt onorat si va felicit!!

Considerati ca ati incercat, dar nu ati reusit

Va stam la dispozitie cu indrumari,sfaturi,pareri,tot ce aveti nevoie.Deasemenea va putem oferi o mana de ajutor.Apelati cu incredere si va veti convinge.Instalare antena offset 0768254880.

Daca am reusit sa va captam atentia va comunicam totusi si lista noastra de preturi in cazul in care sunteti interesati sa va ajutam.

Pret instalare antena offset fixa

Lista preturi pentru manopera

Pret instalare antena offset – 120 Lei 
Pret instalare antena offset si doua receptoare – 140 Lei
 *  Pretul este orientativ si variaza functie de localizarea dumneavoastra,complexitatea lucrarii,materiale folosite. 
*  Pretul nu include materialele folosite fiind numai pretul manoperei

Unde instalam antena offset

Instalam antena offset in Bucuresti,Giurgiu,Ilfov,Ialomita,Dambovita si nu numai.Deasemenea ne deplasam si in tara daca situatia impune.Pentru mai multe amanunte vedeti (ZONE DE ACOPERIRE ) 

VA MULTUMIM !

Pentru ce sateliti instalam antena offset

 

Oferim serviciul de instalare antena offset pentru urmatoarele pachete de programe si sateliti

Türksat 2A/3A la 42.0°E – Programe turcesti( D-Smart,Digiturk,programe libere )
Hellas Sat 2 la 39.0°E – Programe bulgare( Bulsatcom, A1 Bulgaria ), programe grecesti ( ERT 1,2,3,SPORT )
Eutelsat 36B & Express AMU1 la 36.0°E – Programe rusesti( Ntv+,Tricolor )
Astra 2E/2F/2G la 28.2°E – programe englezesti ( SKY UK ),programe libere
Badr 4/6 si Es’hail 1/2 la 26.0°E – programe arabe ( Bein,programe libere )
Astra 3B la 23.5°E – programe olandeze( Canal Digitaal,TV Vlaanderen ) programe cehe/slovace( Skylink )
Astra 1KR/1L/1M/1N la 19.2°E – programe spaniole( DIGITAL+ ),programe germane( SKY DE, ORF ),programe franceze( Canal France, TNT SAT ),programe libere
Eutelsat 16A la 16°E – programe albaneze ( DIGI ALB ),prograne sarbesti( TOTAL TV ),programe croate ( MAX TV ),programe libere
Eutelsat Hot Bird 13B/13C la 13.0°E – programe arabe,programe italiene( SKY ITALY,TIVU SAT ),programe poloneze ( Cyfrowy Polsat,Orange Polska ),
programe grecesti( NOVA ),programe libere
Eutelsat 9B la 9.0°E – programe grecesti ( Cosmote TV ),programe ucrainiene ( Xtra TV ),programe libere
Eutelsat W3A la 7.0°E – programe turcesti ( DIGITURK )
Astra 4A & SES 5 la 4.9°E – programe ucrainiene,programe nordice( VIASAT ),programe libere
Eutelsat 3B & Rascom QAF 1R la 3.0°E – programe grecesti ( DIGEA )
BulgariaSat 1 la 1.9°E – programe sarbesti ( Polaris Media )
Intelsat 10-02 – Thor 5/6/7 la 0.8°W – programe nordice( CANAL DIGITAL )
Amos 3/7 la 4.0°W – programe ucrainiene libere
Eutelsat 5 West A la 5.0°W – programe franceze codate ( BIS,FRANCESAT ),programe libere italiene multistream,programe libere franceze multistream
Hispasat 30W-5/30W-6 la 30.0°W – programe spaniole( Abertis DTT ),programe portugheze( MEO, NOS )