Ce furnizor satelit sa aleg

Nu stii ce furnizor de televiziune prin satelit sa alegi?Este o misiune grea datorita ofertelor variate?Pana la urma este decizia fiecaruia.Vom incerca sa fim cat mai obiectivi in prezentarea informatiilor despre furnizorii de televiziune prin satelit din Romania.

Ce furnizori de televiziune satelit exista in Romania

In exista la momentul actual 2019 exista cinci furnizori de televiziune satelit :

  • Digi TV
  • Focussat UPC
  • Orange TV
  • Telekom Romania
  • Freesat

Fiecare furnizor are un anumit numar de programe mai mult sau mai putin interesante.De asemenea numarul lor difera de la un furnizor la altul.

Cate programe au Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat

Studiu comparativ numar programe
Studiu comparativ al numarelor de programe la : Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat .Ce furnizor satelit sa aleg.

Daca ar fi sa ne raportam la numarul total de programe cele mai multe are Focussat UPC,urmat de Telekom.Raportat la numarul de programe HD transmise cele mai multe are Orange TV urmat de Telekom si Focussat UPC.Se poate observa ca Freesat are cel mai mic numar de programe.Datele prezentate mai sus sunt preluate de la paginile oficiale ale furnizorilor.

Ce preturi au abonamentele Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat

abonament lunar.Ce furnizor satelit sa aleg
Studiu comparativ abonament lunar la : Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat .Ce furnizor satelit sa aleg

In urmatorul grafic am prezentat pretul abonamentelor lunare pe care furnizorii DTH ( direct to home ) le au.Am prezentat : pretul pachetului minim,al pachetului de baza,al tuturor extraoptiunilor insumate si pretul unui abonament complet cu toate optiunile incluse.De departe cel mai mic pret al abonamentului lunar il are Freesat.Insa acest furnizor dupa cum am vazut in primul grafic are si cel mai mic numar de programe.La Freesat nu exista decat un singur singur pachet care costa 99 lei  anual.

In rest la ceilalti furnizori preturile difera,cel mai mult functie de numarul de programe si de modul de transmidie al acestora ( HD ).

Ce diametru au antenele Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat

DIAMETRUL ANTENEI satelit
Diametrul minim al antenei satelit la : Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat . Ce furnizor satelit sa aleg

                   Si la acest capitol fiecare furnizor a optat pentru un anumit satelit,iar functie de acesta diametrul antenei satelit difera de la un furnizor la altul.Daca spre exemplu pentru Orange si Focussat diametrul minim poate fi de 45 cm ,pentru Freesat minim recomandat ar fi 90 cm.

              In general diametrul antenelor montate de furnizori sunt cele din graficul de mai sus ,acest lucru nu inseamna ca nu putem monta alte antene satelit mai mari pentru receptia programelor. 

Receptoarele satelit de la Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat pot receptiona si alti sateliti

Raspunsul este : unele da altele nu.In afara de receptoarele de la Digi Tv si Telekom care au meniul blocat pentru a receptiona alti sateliti,receptoarele satelit a celorlalti furnizori pot receptiona pe langa programele proprii si programele emise gratuit pe alti sateliti.

Ca si in cazul receptoarelor satelit si in cazul modulelor SMART CI Digi Tv si Telekom nu comercializeaza module CI pentru satelit.Toti ceilalti furnizori ofera module CI pentru satelit.

Pot vede direct pe televizor programele de la Focussat UPC , Telekom , Orange TV , Digi TV, Freesat

Pentru Focussat UPC ,Orange TV , Freesat raspundul este DA.

Dar numai daca televizorul dumneavoastra are incorporat tuner DVB-S2 si slot Commun Interface.Altfel veti avea nevoie de decodorul oficial al furnizorului satelit.

Pentru  Digi Tv si Telekom raspundul este NU.

Prin acest articol nu incerca sa favorizam sau sa defavorizam un anume furnizor.Rolul acestui articol este de a va forma o opinie despre furnizorii de televiziune satelit din Romania.Speream ca acest articol sa va usureze sarcina de a alege furnizorul satelit pe care il doriti.

Pentru a va forma o parere completa va sfatuim sa cititi si articolele despre fiecare furnizor in parte.Puteti citi despre pachetele de programe,extraoptiuni disponibile,pretul fiecarui pachet si al extraoptiunilor si nu numai.