Aceste setari sunt valabile nu numai pentru receptoarele Amiko ci pentru toate receptoarele de satelit ce au sistem propriu de operare,NU LINUX SAU ANDROID.Rubricile s-ar putea sa difere putin ,ca denumire,insa principiul de setare pentru pozitioner si scanarea programelor este aproximativ la fel.

Setare pozitioner pe receptoare Amiko 0768254880

Setarea pozitionerului

                   Pentru a seta pozitionerul apasati pe telecomanda butonul  MENU  — mergeti la rubrica INSTALLATION —confirmati cu OK —selectam apoi SATELLITE INSTALLATION —confirmati cu OK 

                   Odata ajunsi aici vor aparea satelitii si parametrii de setare ai acestora.La rubrica SATELLITE vom selecta satelitul de care avem nevoie.Dupa ce l-am gasit confirmam cu OK.

                      Apoi din sagetile de pe telecomanda mergem la rubrica POSITIONER in dreptul careia apare OFF.Cu sageata dreapta selectam protocolul pentru pozitionerul antenei parabolice DISEQ 1.2.

                       Daca pozitiile au fost deja salvate in pozitioner vom merge cu sagetile la rubrica POSITION.Daca pozitiile nu au fost salvate sau mai trebuiesc ajustate vom merge fie la rubrica STEP MOVE fie la rubrica CONTINUOUS MOVE si vom ajusta pozitia cu sagetile stanga-dreapta.Dupa ce am obtinut semnalul maxim mergem la rubrica SAVE si confirmam cu OK pentru a memora pozitia.

           Pe ecran va aparea mesajul „ARE YOU SURE TO SAVE ?„.Veti confirma YES cu OK

                             Pentru a memora ceilalti sateliti veti urma toate etapele de mai sus.Trebuie tinut seama ca va trebui sa schimbati satelitul si numarul pozitiei pe care il veti memora.

Setare pozitioner si cautare programe

Scanarea programelor

                      Pentru a cauta programele apasati pe telecomanda butonul  MENU  — mergeti la rubrica INSTALLATION —confirmati cu OK —selectam apoi SATELLITE INSTALLATION —confirmati cu OK 

                          Odata ajunsi aici vor aparea satelitii si parametrii de setare ai acestora.La rubrica SATELLITE vom selecta satelitul de care avem nevoie.Dupa ce l-am gasit confirmam cu OK.

                          In videoclip am optat sa scanez o singura frecventa cu tasta VERDE insa dumneavoastra puteti alege fie o scanare a transonderelor memorate apasand tasta ROSU de pe telecomanda,fie o scanare oarba,in care sunt cautate toate transponderele indiferent daca aceste sunt memorate sau nu,apasand tasta ALBA.

Daca optati pentru scanare completa ( SINGLE SCAN ) va aparea un mesaj cu mai mule rubrici :

  • SCAN MODE – de unde puteti alege programe libere ( FREE ) sau codate ( ENCRYPTED ) sau toate ( ALL )
  • PROGRAM TYPE – puteti opta pentru tv ,radio sau si tv si radio
  • NIT SEARCH –  un parametru important deoarece identifica satelitul si adauga frecventele lipsa in memoria receptorului.Normal este OFF,dar pentru a introduce frecventele il modificam in ON

                    Vom apasa OK de pe telecomanda si va incepe cautarea programelor.Pentru cateva secunde pe ecran va aparea semnalul MOVING DISH.In momentul in care scanarea se termina progarmele se vor memeora automat.Va aparea mesajul ” SAVING DATA,PLEASE WAIT

Acum scanarea s-a termita si vom apasa succesiv de doua ori EXIT pentru a iesi din MENU.

Tot ce ne-a mai ramas acum este sa vizionam programele.VIZIONARE PLACUTA

Setare pozitioner si cautare programe