De ce am apa pe cablu tv ?

Poate de-a lungul timpului ati intalnit si dumneavoastra acest fenomen:

Din cablul coaxial,ethernet sau orice alt tip de cablu curge apa.Poate ati intalnit situatia in care sunt montate mufe tv de legatura si tot timpul  sunt oxidate sau firul central este corodat.Sau acelasi lucru se intampla la mufele tv care sunt oxidate,deteriorate si din care curge apa?

Raspunsul la toate aceste intrebari este acelasi :

Nu,nu este vorba de condens !

Este vorba de calitatea slaba a cablului !

Rezolvarea problemei :

Cablul si mufele trebuiesc inlocuite.Indiferent ca este cablu coaxial,ethernet sau orice alt tip de conductor trebuie inlocuit. 

De ce am apa pe cablu tv

Motivele pentru care aveti apa pe cablu  ?

  • In timp, izolatia exterioara a cablului s-a deteriorat,a crapat,s-a rupt si permite patrunderea apei prin cablu.
  • Pe traseul de cablu aveti imbinari,un alt loc prin care apa poate patrunde.
  • Din cauza diferentelor de temperatura ( cald,rece ) in timp izolatia exterioara nu mai este etansa,desi la prima vedere cablul pare in regula.

Recomandare

V-ati intrebat vreodata de ce : receptorul satelit,tuner-ul televizorului,router-ul sau swich-ul de internet se pot defecta? Poate una din cauze sa fie aceasta.In timp am tot reparat receptoare de satelit cu tuner-ul defect.Socotiti dumneavostra costul reparatiei echipamentelor si costul cablului.Clar este mult mai ieftin sa inlocuiti un cablu si mufele decat sa reparati echipamentul defect.

Daca ati inlocuit mufele tv problema nu este rezolvata si va reaparea.Inlocuiti si cablul si mufele pentru a fi siguri.

De aceea va recomandam la exterior sa folositi cabluri de buna calitate pentru a nu avea astfel de probleme.Pentru cativa lei in plus nu merita sa aveti toate problemele enumerate mai sus.

De ce am apa pe cablu tv