Reglaj service antena satelit toroidala

                  Acest tip de antena de satelit este deosebit de toate celelalte tipuri de antene. LNB-urile sunt orientate in directie inversa fata de antenele offset si cele parabolice.La acest tip de antena semnalul de satelit se reflecta prima data in antena primara ,dupa care  ajunge si este reflecta in LNB-uri din reflector.

                  Reflectorul antenelor toroidale este conceput pentru a focaliza cat mai bine semnalul receptionat de antena de satelit si al putea trimite spre LNB-uri mai departe.

                Datorita formei sale deosebite si impreuna cu reflectorul de semnal aceasta antena este capabila sa receptioneze pana la 16 satelit.

              Dimensiunea acestei antene este standard de 0,90cm si este confectionata din otel.

                   Avantajul antenelor toroidale fata de antenele parabolice cu motor sau al antenelor satelit offset cu motor,este faptul ca nu mai exista timpi de asteptare pentru schimbarea satelitilor acest lucru realizandu-l automat DISEQ-ul.

Cum stim ca antena toroidala este dereglata ?

Pe ecranul televizorului nu apare imagine si mesajul fara semnal.Toate receptoarele de satelit indiferent ca este vorba de receptoare SD,HD,4K,daca sunt cu abonament de la un anumit provider satelit( Digi,Telekom,Orange,FocusSat,Freesat ) au in meniu sau la informatii doua sau mai multe indicatoare pentru semnal.Acestea pot fi denumite nivel,calitate,level,quality,strengh,L sau Q, toate indica acelasi lucru: nivelul si calitatea semnalului receptionat.Indicatorul calitate nu trebuie confundat cu rezolutia imaginii ce reprezinta cu totul altceva.Indiferent daca la indicatorul „Q” va arata 20 % sau 100 %, claritate imaginii va fi aceeasi,deoarece televiziune digiatala acest lucru presupune: imagine originala la orice nivel de semnal.
Daca la indicatorul nivel ( L ) avem un anumit nivel, de exemplu 40%,60%,80%,etc,iar la indicatorul calitate ( Q ) avem 0% posibilitate ca antena de satelit sa fie dereglata este mare.
ATENTIE! Indicatoarele nivel si calitate difera de la receptor la receptor.Toate vor indica sub o alta forma si cu totul alte valori.Noi am prezentat decat un exemplu.Reglaj service antena satelit toroidala

Cauze care pot determina dereglarea antenei toroidale ?

Cauze naturale


Tinand cont de toate schimbarile climatice din ultima vreme,cu fenomene xetreme,toate acestea pot determina dereglarea antenei toroidale.Ploaie torentiala,vant puternic,zapada,fulgere toate sunt o cauza.

Cauze induse


Traim in Romania si nu avem timp sa ne plictisim.Poate din rea vointa sau necunoastere un vecin a fost deranjat de cablul coaxial care coboara pe la geamul lui.Sau au inceput reabilitarea blocului si „din pacate au uitat sa va anunte” si antena este deja demontata.pot exista multe cauze.

Cauze electronice


In primul rand cablul coaxial care dupa ceva ani se intrerupe sau se deterioreaza si trebuie schimbat.Un lnb sau mai multe lnb-uri sunt defecte.Comutatorul diseq este defect sau anumite intrari sunt intrerupte.

Antena toroidala cu 12 lnb-uri

Ce mesaje apar pe ecranul televizorului ?

Pe ecran apare LIPSA SEMNAL

Verificati inainte de a apela la serviciile unui specialist urmatoarele : 

 • Legatura intre receptorul sateli si televizor
 • Cablul coaxial de legatura intre antena toroidala si receptorul de satelit si ca nu cumva acesta sa fie cuplat in intrarea ” Loop out „
 • Verificati  intrarea cablului sa fie ( LNB IN )  si ca nu cumva acesta sa fie cuplat in intrarea ” Loop out „
 • Verificati daca nu cumva cablul coaxial este sectionat sau inbinarile pe care acesta le are nu mai sunt corespunzatoare sau sunt deteriorate
 • Observati daca ,prin schimbarea din telecomanda a satelitilor aveti semnal pe unul sau mai multi sateliti
 • Verificati daca nu cumva s-au schimbat setarile satelitilor in receptor
 • Observati daca firele care fac legatura intre LNB-uri si DISEQ sunt intrerupte sau nu fac contact
 • Observati daca nu cumva a crescut vegatatie sau a aparut o cadire,un obstacol in directia antenei parabolice
 • Verificati daca antena este in alta pozitie decat ar trebui

Pe ecran apar macroblocuri

Macroblocurile apar atunci cand antena satelit nu mai este pe pozitia corecta, fiind deplasata cu maxim 0,5 – 1 grade.Daca deplasarea este mai mare un grad va aprea mesajul ” lipsa semnal „.Pentru a remedia problema,vom regla decat satelitul cu probleme,iar daca sunt mai multi sateliti cu probleme se poate ca antena sa fie dereglata cu totul.

Programele tv functioneaza partial

Domeniul satelitilor ca si al celorlalte componete este foarte dinamic.Se schimba de la o zi la alta.De aceea daca parte din programele tv satelit va functioneaza,iar altele nu,este posibil ca frecventele sa fie modificate.Va trebui fie sa cautati din nou programele respective,fie sa cautati din nou toate programele satelitului respectiv.

Nu va functioneaza unul sau mai multi sateliti

Anumiti sateliti va functioneaza,altii nu.Se poate intampla fie comutatorul diseq sa aiba intrari arse,fie cablurile de legatura intre lnb-uri si diseq.

Reglati-va singuri antena satelit toroidala

Pentru reglarea, service-ul  antenei toroidale aveti nevoie de urmatoarele lucruri:

 • Chei fixe sau clichet de 10,12,13mm
 • O surubelnita cap cruce si o surubelnita dreapta
 • Un cablu coaxial de test cu mufe F la capete
 • Preventiv un comutator diseq

Ideal ar fi sa puteti iesi afara cu receptorul de satelit si un monitor,televizor cat mai aproape de antena.Daca acest lucru este posibil selectati din receptor un program necodat ( FTA ) si incepeti sa slabiti putin suruburile de prindere din spate ale antenei,dupa care incepeti sa miscati putin stanga-dreapa si sus-jos.Daca ati receptionat semnalul incepeti sa strangeti usor suruburile de prindere ale antenei,incepand cu suruburile din spate si terminand cu cele pentru elevatie,fara ai modifica insa pozitia.Verificarea reglajului se face cu suruburile stranse : se incearca miscarea antenei stanga – dreapta , sus – jos apasand marginile ei , in limita elasticitatii fara a o deforma in vreun fel.Deformarea mecanica ii strica ungiul focar,implicit performantele.Acum antena este reglata corect.

Daca nu aveti posibilitatea de iesi afara cu un receptor si un televizor,atunci puteti achizitiona din comert un Sat Finder ( ramane la latitudinea dumnevoastra daca doriti sa il achizitionati sau nu ) cu care sa puteti regla antena satelit.Acest aparat de masura se conecteaza pe cablul de legatura dintre receptorul satelit si antena,cu receptorul pornit.Aparatul are atat ac indicator cat si emite un sunet, functie de puterea semnalului acesta varieaza.Vom repeta aceesi pasi ca si mai inainte,incepeti sa slabiti putin suruburile de prindere din spate ale antenei,dupa care  miscati putin stanga-dreapa si sus-jos.Daca ati receptionat semnalul incepeti sa strangeti usor suruburile de prindere ale antenei,incepand cu suruburile din spate si terminand cu cele pentru elevatie,fara ai modifica insa pozitia.Veti observa ca indicator ajunge aproape de maxim,deasemenea si sunetul devine foarte tare,semn ca antena este in pozitia corect.Verificarea reglajului se face cu suruburile stranse : se incearca miscarea antenei stanga – dreapta , sus – jos apasand marginile ei , in limita elasticitatii fara a o deforma in vreun fel.Deformarea mecanica ii strica ungiul focar,implicit performantele.Daca observam ca prin apasate creste semnalul repetam procedurile pana cand vom otine maximul de semnal.Acum antena este reglata corect.Reglaj service antena satelit toroidala.

Din pacate nu ati reusit sa va reglati antena toroidala

Considerati ca ca va situatia va depaseste si aveti nevoie de ajutor? Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numarul de telefon afisat pe site,prin email sau puteti lasa un comment.Va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil !Reglaj service antena satelit toroidala.

Lista preturi reglaj antena toroidala

Lista preturi manopera

Pret reglaj service antena toroidala – 160 Lei
Pentru judetul ILFOV – deplasare 50 Ron
Pentru judetul GIURGIU – deplasare 70 Ron
Pentru judetul IALOMITA – deplasare 90 Ron
Pentru judetul DAMBOVITA – deplasare 90 Ron

* Pretul este orientativ si variaza functie de localizarea dumneavoastra,complexitatea lucrarii,materiale folosite.
* Pretul nu include materialele folosite fiind numai pretul manoperei